Theorema
Bröderna Valsamidis har under de senaste decennierna tagit sin familjs tradition att tillverka olivolja i en ny riktning, där varsamhet och natur samsas med kvalitet och framtid.
De egna ägorna är till 100% ekologiska och man har valt att fokusera på Samos ”inhemska” oliv, Thromboliia Samou. Thromboliia är en grekisk oliv, med fotfästet i Thassos, Samos, Ikaria och vissa delar av Kreta. En oliv med medeltemperament och en finstämd nötighet, samt en sötma som rundar av dess peppriga bitterhet, som all olivolja av klass har. Pressad blir den gyllengul med gröna inslag och passar både ringlad över en sallad och som smaksättare till både fisk, kött – och glass!
Valsamidis jobbar även mot att 100% av deras kontrakterade odlare ska bli ekologiska, då ambitionen är en 100% ekologisk linje, där även citrusfrukten man varsamt pressar med sina oliver till den speciella citron- och apelsinolivoljan, är ekologiska. Hållbart, naturligt och med en tro på framtiden för Samos fantastiska råvaror.



